Sportbegeleiding door inspanningsfysioloog

Foto Foto Foto

Wanneer sportbegeleiding door een inspanningsfysioloog?

Wil je starten met een duursport zoals hardlopen en fietsen en weet je niet hoe je dit het beste op kunt bouwen? Of ben je al een duursporter en wil je verantwoord en effectief trainen voor de beklimming van de Mont Ventoux, de marathon van Amsterdam, de Weissensee of een triatlon? Of wil je graag je pr verbeteren? De inspanningsfysioloog kan je met sportbegeleiding helpen. 

 

Hoe werkt sportbegeleiding door een inspanningsfysioloog?

De sportbegeleiding die de inspanningsfysioloog geeft bestaat uit een aantal onderdelen. Eerst ontvang je een vragenlijst en zal er een intakegesprek zijn, dit laatste kan eventueel online. Tijdens de intake zal de inspanningsfysioloog inventariseren welke sport(en) je beoefent, hoeveel je nu al sport en wat je doelen zijn. Vervolgens kijken jullie naar hoe vaak je wilt en kunt gaan sporten. Op basis hiervan maakt de inspanningsfysioloog een online trainingsschema op maat in TrainingPeaks. Via dit interactieve programma zal de inspanningsfysioloog je verder begeleiden. Iedere maand hebben jullie een evaluatie en zal je trainingsschema aangepast worden. Sport je heel intensief of semiprofessioneel? Dan zal je schema wekelijks aangepast worden.

 

Voor de sportbegeleiding zijn je omslagpunten en hartslagzones nodig. Weet je deze nog niet? Dan adviseren we je om een inspanningstest met ECG en zuurstofmeting te doen of een inspanningstest met ademgasanalyse te doen. 

 

Verwijzing en vergoeding van sportbegeleiding door een inspanningsfysioloog?

Voor de sportbegeleiding door de inspanningsfysioloog heb je geen verwijzing nodig. De zorgverzekeraars vergoeden dit niet. Lees hier meer over de tarieven.


Wil je meer weten?

Maak direct een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

De volgende teamleden helpen je hiermee